ФК Белите орли (Плевен)

Начало » 2015 » Април » 16 » Доста голове паднаха в поредния кръг от първенството на трите "Б" ОФГ
01:59:53
Доста голове паднаха в поредния кръг от първенството на трите "Б" ОФГ


Доста голове видяха любителите на футбола в Плевенско по Великденските празници, когато се играха мачовете от поредните кръгове на трите "Б" Областни групи. На 11 и 12 април се състояха срещите от 16-ия кръг, като най-голямата изненада стана в Градище, където местният Победа нанесе първо поражение на лидерите в "Б" ОФГ Изток - Белите орли. Домакините постигнаха убедителен успех с 5:2, за който Плевенспорт писа по-рано. Загубата на "орлите" доведе до скъсяване на разликата от техните преследвачи на само шест точки. Осъм (Козар Белене) спечели с 3:0 срещу тима на Обнова и вече има 29 точки, а водачът Белите орли е с 35, но и с мач по-малко. Третият Спартак (Муселиево) пък се наложи над слабаците от Динамо (Изгрев) с 4:0 и е на осем точки зад плевенчани. В Централната плевенска "Б" дивизия отново мач в Буковлък нямаше, като местният Ракета записа нова служебна победа с 3:0, този път над Искър (Ореховица).

Дербито на кръга в тази група беше в Крета, където домакините от Устрем и гостуващия Ботев (Долна Митрополия) си вкараха по два гола, като в крайна сметка не успяха да се победят и срещата завърши наравно - 2:2. Така съставът от Крета излезе втори, тъй като Бенковски (Опанец) почиваше. Третият ФК Ясен също не успя да вземе трите точки в този кръг, като малко изненадващо приключи 1:1 при визитата си на предпоследния Спартак (Божурица). По този начин битката за второто място в лигата става доста заплетена, като пет отбора се вместват само в рамките на три точки.

В "Б" ОФГ - Запад отборът на Светослав (Лепица) продължава да мачка своите противници, като в този кръг разби у дома Лавров (Горни Дъбник) с 6:0. На стадиона в Лепица имаше над 200 зрители, които подкрепяха своите любимци и им дадоха сили за убедителната победа. През първото полувреме за домакините вкара Николай Петров, който се контузи и бе заменен от Християн Лаков, който се отчете с два гола. Другите голмайстори за състава на Светослав бяха Иван Боянов и Стефан Огнянов, също с два гола. Гостите бяха тотално надиграни и почти не застрашиха вратата на тима от Лепица, като допуснаха първо поражение след серия от три поредни победи.

В друг интересен мач от кръга в Западната дивизия в Искър местният Венци победи с минималното 1:0 втория Искър (Долни Луковит) и по този начин почти направи тима на Светослав шампион. За отбора от Лепица сега предстои важно гостуване именно на Искър, като една евентуална победа ще подпечата окончателно визите на тима за "А" ОФГ. Срещата ще се състои на 19 април (неделя) от 16.00 часа. В Писарово пък ще се срещнат в завързан мач тимът на Левски и Венци (Искър), които са трети и четвърти във временното класиране.

На Изток Белите орли ще приемат осмия ФК Обнова, а Осъм (Козар Белене) ще посрещне Ботев (Трънчовица). В Централната лига отборът на Буковлък ще почива, а най-интригуващ се очертава двубоя в Ясен между едноименния тим и Бенковски (Опанец). Устрем (Крета) пък ще гостува на Бойчинов (Коиловци), докато Ботев (Долна Митрополия) ще се бори за победа у дома срещу Спартак (Божурица).


"Б" ОФГ - ИЗТОК (16-ТИ КРЪГ):
11 април 2015 (събота), 16.00 часа:
Победа (Градище) - Белите орли (Плевен) - 5:2
Ботев (Трънчовица) - Войвода (Драгаш войвода) - 4:0 (служебно)
ФК Обнова - Осъм (Козар Белене) - 0:3
Ботев (Вълчитрън) - Ботев (Българене) - 0:6
Спартак (Муселиево) - Динамо (Изгрев) - 4:0
Виная (Згалево) - почива



"Б" ОФГ - ЦЕНТЪР (16-ТИ КРЪГ):
12 април 2015 (неделя), 11.00 часа:
Спартак (Божурица) - ФК Ясен - 1:1
Устрем (Крета) - Ботев (Долна Митрополия) - 2:2
Космос (Гривица) - Бойчинов (Коиловци) - 3:2
Свобода (Милковица) - Тръстеник 2009 (Долна Митрополия) - 2:0
Ракета 1111 (Буковлък) - Искър (Ореховица) - 3:0 (служебно)
Бенковски (Опанец) - почива



"Б" ОФГ - ЗАПАД (16-ТИ КРЪГ):
12 април 2015 (неделя), 16.00 часа:
Чавдар (Садовец) - Ботев (Рупци) - 3:0
Светослав (Лепица) - Лавров (Горни Дъбник) - 6:0
Венци (Искър) - Искър (Долни Луковит) - 1:0
Искър (Чомаковци) - Левски (Писарово) - 0:1
Единство (Долни Дъбник) - почива
Левски (Сухаче) - почива


http://www.plevensport.eu/
категория: Първенство | Views: 391 | Добавено от: uilan | Тагове: първенството, ОФГ, кръг, Доста, паднаха, трите, голове, поредния
Всички коментари: 0
omForm">
avatar