ФК Белите орли (Плевен)

Начало » 2015 » Май » 7 » Новият шампион на "Б" ОФГ - Изток е отборът на Белите орли
01:55:52
Новият шампион на "Б" ОФГ - Изток е отборът на Белите орли


Вече са ясни и трите отбора, които ще се празнуват след края на сезона като шампиони в "Б" Областните футболни групи. След като по-рано титлите в Западната и Централната плевенска дивизия станаха притежание предсрочно на тимовете на Светослав (Лепица) и Ракета (Буковлък), то след срещите от поредния 19-ти кръг на шампионата, и Белите орли вече и на теория печели първото място в Източната "Б" ОФГ. Това стана факт, след като плевенчани се наложиха категорично с 4:0 у дома над Виная (Згалево) и вече имат преднина от девет точки и мач по-малко пред втория Осъм (Козар Белене), който записа служебен успех с 3:0 над Войвода (Драгаш дойвода). Третият Ботев разби в Българене съименника си от Трънчовица със 7:1 и все още има шансове за втората позиция в класирането.

В Централната лига отборът на Ракета за пореден път не игра, тъй като гостите от Космос (Гривица) не пристигнаха и тимът от Буковлък прибави служебни три точки към своя актив. Любопитното в случая е, че това е десета служебна победа за футболистите от плевенското село, като те имат изиграни само седем двубоя през този сезон, като са загубили два от тях.

Най-интересният мач в тази група се състоя в Долна Митрополия, където местният Ботев се препъна и загуби от ФК Ясен с 0:1. Това допълнително завърза възела около битката за второто място. Там в момента се намира Устрем (Крета), който победи с 3:1 последния Искър в Ореховица и изскочи с точка повече пред долномитрополийци. Четвърти са футболистите от Ясен с две по-малко от втория, а пети - Свобода (Милковица), които изостават с три пункта след състава от Крета.

Голямата изненада на кръга се получи в Чомаковци, където домакините от Искър, които са твърдо последни в "Б" ОФГ - Запад и нямат победа до сега, измъчиха доста лидерите от Светослав, като им измъкнаха реми - 1:1. Новите шампиони от Лепица играха доста слабо, като в срещата се забеляза и известна доза на подценяване от тяхна страна. Попадението за гостите отбеляза Иван Боянов. Вторият и четвъртият в подреждането, Венци (Искър) и Левски (Писарово), почиваха в този кръг, но това не беше използвано от отбора на Искър (Долни Луковит), който имаше реални шансове, при успех, да се изкачи на второто място. Тимът, обаче завърши наравно домакинството си на Чавдар (Садовец) - 2:2 и остана трети.

В следващия 20-ти кръг на 9 май (събота) от 18.00 часа отборът на Белите орли ще гостува на Войвода (Драгаш войвода), вторият в Източната група - Осъм (Козар Белене), ще почива, а третият Ботев (Българене) ще има визита в Згалево на Виная.

В Централната лига се откроява дербито между първия и втория във временното класиране, като в Крета местният Устрем ще посрещне лидера Ракета (Буковлък). Ботев (Долна Митрополия) ще почива, а ФК Ясен ще приеме Бойчинов (Коиловци). Срещите са на 10 май (неделя) от 11.00 часа.

И на Запад феновете ще станат свидетели на дерби, като новите шампиони от Светослав ще посрещнат в Лепица втория Венци (Искър). Друг интересен сблъсък ще бъде този в Садовец, където Чавдар ще домакинства на Левски (Писарово). Двубоите в тази група са на 10 май от 18.00 часа.

http://www.plevensport.eu/
категория: Първенство | Views: 1215 | Добавено от: uilan | Тагове: Изток, орли, отборът, Б ОФГ, шампион, Новият, Белите
Всички коментари: 0
omForm">
avatar