ФК Белите орли (Плевен)

Начало » 2015 » Април » 21 » Светослав (Лепица) надделя над Искър (Долни Луковит) и стана шампион пет кръга преди края
18:43:32
Светослав (Лепица) надделя над Искър (Долни Луковит) и стана шампион пет кръга преди края


Отборът на Светослав (Лепица) стана шампион в "Б" ОФГ - Запад пет кръга преди края на сезона. Това стана факт, след като тимът надделя в дербито на 17-ия кръг над Искър в Долни Луковит с 3:2. Така съставът от Лепица поведе с 16 точки и не може, дори и на теория, да бъде изместен от първото място. Трите попадения за тима на Светослав в срещата отбелязаха Пламен Петров от пряк свободен удар, както и двамата братя Боянови, Боби - след удар с глава и Иван, след като се възползва от центриране от фаул. Халфът на гостите пък Дидо Атанасов се наложи да надене вратарските ръкавици и да покаже уменията си и на този непривичен за него пост. В друг интересен двубой от тази група в Писарово местният Левски се наложи над Венци (Искър) с 2:1. Гостите откриха резултата в началото на мача, но след серия от голови възможности, домакините стигнаха до пълен обрат.

В герой за Левски се превърна Николай Ковачев, който освен с добрата си игра, реализира и двете попадения през второто полувреме. След този успех отборът от Писарово се изравни по точки с тима на Искър, като и двата тима имат по 26 и разделят 2-3-то място в подреждането.

На Изток Белите орли приеха на своя стадион в Плевен осмия ФК Обнова. След като през есента "орлите" допуснаха единственото си равенство до момента, именно при визитата си в Обнова, сега взеха реванш и спечелиха с 3:1. Николай Симеонов откри в началото на мача, като оползотвори по най-добрия начин едно центриране. Няколко минути след това отново Симеонов остана сам срещу вратаря на Обнова, но вместо да стреля, подаде на свободния Румен Аков, който удвои. Няколко минути преди почивката резултатът набъбна на 3:0, след като Николай Симеонов вкара второто си попадение в мача. През второто полувреме гостите заиграха по-активно, като независимо от добрата игра на стража на плевенчани Павел Василев, все пак стигнаха до почетно попадение, с което оформиха и крайния резултат - 3:1.

Преследвачите на Белите орли записаха победи, като на Осъм (Козар Белене) ще му бъде присъден служебен успех със 7:0 над Ботев (Трънчовица), тъй като при резултат 4:0, гостите напускат терена и съдията прекратява мача. Войвода (Драгаш войвода) също стигна до домакинска победа, с 4:2 над Виная (Згалево), а Ботев (Българене) разгроми у дома палача на "орлите" от миналия кръг, Победа (Градище) с 5:0.

В Централната плевенска "Б" дивизия също първото място е почти ясно, тъй като тимът на Ракета (Буковлък) води убедително с преднина от 14 точки пред втория Ботев (Долна Митрополия). В този кръг и двата отбора не играха, защото футболистите от Буковлък почиваха, а долномитрополийци записаха служебна победа с 3:0 над Спартак (Божурица), поради неявяване на гостите.

В тази група интрига до края ще има само за оформяне на призовата тройка. В момента шест отбора се вместват в рамките само на 6 точки, като разпределят позициите между втора и седма. Най-завързаният мач на 17-ия кръг се състоя в Ясен, където местният едноименен тим и гостуващия Бенковски (Опанец) не се победиха и завършиха наравно - 2:2. Това позволи на отбора на Ботев да ги изпревари и да заеме второто място във временното класиране.

В следващия 18-ти кръг, в "Б" ОФГ - Изток, лидерът Белите орли ще има интересно гостуване на Ботев (Трънчовица), а вторият Осъм ще пътува до Згалево за мач с деветия Виная. Като дерби тук може да се определи срещата между ФК Обнова и Ботев (Българене). Двубоите са на 25 април (събота) от 16.00 часа. В Централната лига привлича вниманието сблъсъка между Бенковски (Опанец) и Ботев (Долна Митрополия), а водачът Ракета (Буковлък) ще гостува на шестия Свобода (Милковица). Мачовете ще се играят на 26 април (неделя) от 11.00 часа. На Запад новият шампион Светослав (Лепица) ще има трудна задача, като домакин, да се справи с третия Левски (Писарово). Отборът от Долни Луковит ще почива, а Венци (Искър) приема на 26 април от 16.00 часа последния Искър (Чомаковци).


"Б" ОФГ - ИЗТОК (17-ТИ КРЪГ):

18 април 2015 (събота), 16.00 часа:

Белите орли (Плевен) - ФК Обнова - 3:1
Динамо (Изгрев) - Ботев (Вълчитрън) - 2:2
Ботев (Българене) - Победа (Градище) - 5:0
Осъм (Козар Белене) - Ботев (Трънчовица) - 7:0 (служебно, прекратен при 4:0)
Войвода (Драгаш войвода) - Виная (Згалево) - 4:2
Спартак (Муселиево) - почива



"Б" ОФГ - ЦЕНТЪР (17-ТИ КРЪГ):

19 април 2015 (неделя), 11.00 часа:

Искър (Ореховица) - Свобода (Милковица) - 0:2
Тръстеник 2009 (Долна Митрополия) - Космос (Гривица) - 1:2
Бойчинов (Коиловци) - Устрем (Крета) - 4:3
Ботев (Долна Митрополия) - Спартак (Божурица) - 3:0 (служебно)
ФК Ясен - Бенковски (Опанец) - 2:2
Ракета 1111 (Буковлък) - почива



"Б" ОФГ - ЗАПАД (17-ТИ КРЪГ):

18 април 2015 (събота), 16.00 часа:

Ботев (Рупци) - Левски (Сухаче) - 1:2
19 април 2015 (неделя), 16.00 часа:
Левски (Писарово) - Венци (Искър) - 2:1
Искър (Долни Луковит) - Светослав (Лепица) - 2:3
Единство (Долни Дъбник) - Искър (Чомаковци) - 4:0
Лавров (Горни Дъбник) - почива
Чавдар (Садовец) - почива

PlevenSport
категория: Първенство | Views: 489 | Добавено от: uilan | Тагове: Искър, Долни, Светослав, стана, кръга, шампион, надделя, Луковит, пет, Лепица
Всички коментари: 0
omForm">
avatar