ФК Белите орли (Плевен)

Начало » 2015 » Април » 9 » Светослав (Лепица) с трудна победа в Долни Дъбник, Ракета (Буковлък) мачка Тръстеник 2009
01:37:51
Светослав (Лепица) с трудна победа в Долни Дъбник, Ракета (Буковлък) мачка Тръстеник 2009


Лидерите в Централната и Западната "Б" ОФГ, Ракета (Буковлък) и Светослав (Лепица), продължават да печелят своите мачове, като почти сигурно ще финишират на първото място в крайното класиране. В изминалия 15-ти кръг от първенството отборът от Буковлък разби като гост Тръстеник 2009 с 5:1 и води уверено в подреждането, като има 13 точки преднина пред втория Бенковски (Опанец). Тимът на Лепица трябваше доста да се потруди, за да си тръгне с трите точки при визитата си в Долни Дъбник на местния Единство. Гостите спечелиха минимално с 1:0, като победното попадение беше дело на Иван Боянов. През първото полувреме главният съдия отсъди дузпа в полза на домакините, която беше отразена от вратаря на Светослав Цеко Маринов. През втората част отборът от Лепица все пак стигна до успеха, след като Боянов се възползва по перфектен начин от извеждащо подаване и отбеляза победния гол за своя тим.

Водачът в Източната плевенска дивизия Белите орли не излезе на терена, тъй като срещата от кръга срещу Ботев (Вълчитрън) беше отложена. Независимо от този факт плевенчани са убедителни лидери в класирането с 35 точки, на девет пред Осъм. Съставът от Козар Белене срази у дома Победа (Градище) с 5:0 и излезе на второ място. Досегашният втори Спартак (Муселиево) допусна втора поредна загуба, този път от Ботев (Българене) с 4:2 и вече заема третата позиция.

В Централната лига дербито на кръга беше в село Ясен, където местният едноименен тим се наложи над Устрем (Крета) с 2:0 и се изравни по точки със своя съперник - по 25. Ясенци обаче са трети, тъй като имат предимство в преките мачове между двата отбора. Бенковски (Опанец) спечели с 3:1 над слабаците от Спартак (Божурица) и излезе на второ място, с точка преднина пред преследвачите си.

На Запад тимът на Лавров (Горни Дъбник), който доскоро имаше само 3 точки, продължава наказателната си акция. В 15-ия кръг отборът грабна победата над един от добрите състави в групата Венци (Искър). В голово шоу домакините от Горни Дъбник се наложиха с 5:3 и записаха третия си пореден успех. Искър (Долни Луковит) разгроми последния Искър (Чомаковци) с 6:1 и се затвърди на второто място в подреждането.

Следващият кръг от шампионата в трите "Б" групи ще се проведе на 11 и 12 април, като на Изток Белите орли ще гостуват на осмия Победа (Градище), а вторият Осъм го чака нелека визита в Обнова. В "Б" ОФГ - Център водачът Ракета (Буковлък) ще приеме последния Искър (Ореховица) и почти сигурно ще прибави нови три точки към актива си. Дербито тук се очертава да бъде срещата между четвъртия и петия в класирането, Устрем (Крета) - Ботев (Долна Митрополия). Лидерът на Запад Светослав (Лепица) ще се наложи доста да се потруди, за да вземе победата срещу възродения тим на Лавров (Горни Дъбник) в най-интригуващия мач на 16-ия кръг. В град Искър също ще се състои доста интересен двубой. В него един срещу друг ще се изправят домакините от Венци, които са четвърти, и вторият Искър (Долни Луковит).


"Б" ОФГ - ИЗТОК (15-ТИ КРЪГ):

4 април 2015 (събота), 16.00 часа:
Белите орли (Плевен) - Ботев (Вълчитрън) - отложен
Ботев (Българене) - Спартак (Муселиево) - 4:2
Осъм (Козар Белене) - Победа (Градище) - 5:0
Войвода (Драгаш войвода) - ФК Обнова - 5:1
Виная (Згалево) - Ботев (Трънчовица) - 2:0
Динамо (Изгрев) - почива


"Б" ОФГ - ЦЕНТЪР (15-ТИ КРЪГ):

5 април 2015 (неделя), 11.00 часа:
Тръстеник 2009 (Долна Митрополия) - Ракета 1111 (Буковлък) - 1:5
Бойчинов (Коиловци) - Свобода (Милковица) - 2:1
Ботев (Долна Митрополия) - Космос (Гривица) - 2:2
ФК Ясен - Устрем (Крета) - 2:0
Бенковски (Опанец) - Спартак (Божурица) - 3:1
Искър (Ореховица) - почива


"Б" ОФГ - ЗАПАД (15-ТИ КРЪГ):

5 април 2015 (неделя), 16.00 часа:
Искър (Долни Луковит) - Искър (Чомаковци) - 6:1
Лавров (Горни Дъбник) - Венци (Искър) - 5:3
Единство (Долни Дъбник) - Светослав (Лепица) - 0:1
Левски (Сухаче) - Чавдар (Садовец) - 2:1
Ботев (Рупци) - почива
Левски (Писарово) - почива

http://www.plevensport.eu/
категория: Първенство | Views: 348 | Добавено от: uilan | Тагове: мачка, ракета, Долни, Светослав, Буковлък, Дъбник, Тръстеник, победа, Лепица, трудна
Всички коментари: 0
omForm">
avatar